Canelons de bacallà amb beixamel de rossinyols

Última modificación:
canelons -

Ingredients

Per a fer el farcit

Llom de bacallà dessalat, 1/2 litre de llet, 150gr. de farina, 2 grills d’all, pebre i sal

Per a la beixamel

1 litre de llet, 160gr de mantega, 180gr de farina, 150gr de rossinyols de pi

Preparació

  • Trossejar el bacallà i saltejar-lo amb els grills d’alls
  • A continuació hi afegirem la farina, deixarem que es cogui uns minuts i li anirem abocant de mica en mica la llet (que haurem escalfat prèviament), fins que quedi una crema espessa.
  • Corregirem de sal i de pebre.
  • Refredar a la nevera.
  • Bullir la pasta de canalons i refredar-les amb aigua i gel.
  • Per muntar ells canalons estirarem unes estovalles a sobre d’una taula.
  • Seguidament anirem col·locant la pasta de canalons (una mica humits de l’aigua per a que no s’enganxin).
  • Amb ajuda d’una màniga pastissera dosificarem la farsa de bacallà (que ja estarà freda) per sobre de la pasta dels canalons.
  • En una safata, posarem una base beixamel de rossinyol de pi i a sobre els canalons que ja haurem embolicat.
  • Un cop tinguem tots els canalons a la safata ho acabarem de cobrir amb la beixamel.
  • Ho gratinarem al forn amb formatge i una mica de mantega.

Beixamel de rossinyol de pi

  • Netejar els rossinyols de pi i saltejar-los amb una mica d’oli.
  • Fer una beixamel normal amb la mantega, la farina i la llet.
  • Un cop acabada afegir els rossinyols de pi.
  • Triturar-ho tot junt i corregir de sal.