Seitons marinats farcits amb confitura de tomàquet

Última modificación:
seitons -

Ingredients (per a 3 persones)

Per al seitó en vinagre

10 peces de seitó, 400 ml. de vinagre de vi, 100 ml d’aigua filtrada, 500 ml d’oli d’oliva 0,4º, all i julivert, sal i pebre.

Per a la confitura de tomàquet

500 grs. de tomàquet de temporada varietat raft, 450grs de sucre, 1 llimona, vainilla.

Preparació

Per als seitons

Netejar els seitons de les espines i deixar-los oberts pel mig.
Posar els seitons a marina amb vinagre i sal durant unes 3h aproximadament .
Escòrrer els seitons del vinagre i posar-los en una safata fent diferents capes (cobrint-los d’oli d’oliva).
Posar l’all i el julivert picat i reservar.

Per a la confitura de tomàquet

Escaldar els tomàquets.
Pelar, desgranar i tallar pel mig.
Triturar i ajuntar amb el sucre la vainilla i la llimona (teniu en compte que la pell té pectina i ajuda a espesar)
Reservar durant 24h
Posar al foc i quan arrenqui el bull retirar la llimona
Mantenir la cocció a 103-105ºC en el mínim temps ja que va perdent color i gust

Muntatge

Escòrrer els filets de seitó de l’oli
Amb ajuda d’una maniga pastissera farcirem els seitons amb confitura
Col·locar en un recipient adequat per poder menjar-los.