Torrada de coca amb calçot al romesco

Última modificación:
calcots -

Ingredients (per a 1 persona)

3 llesques de coca, 3 calçots, salsa romesco. 

Per a la salsa romesco:

10 nyores, 2 cebes de figueres, 2 pebrots vermells, 4 tomàquets madurs, 50 grams d’ametlla i avellana, vinagre de xerès o de vi, oli d’oliva de 0,4º, 2 cabeces d’all, 1/2 barra de pa sec (125gr) 


Preparació

Per a la salsa romesco:

Coure el pebrot, els tomàquets, la ceba i les cabeces d’all al forn i reservar.
Fregir o torrar les ametlles i les avellanes i reservar amb la resta d’ingredients.
Fregir el pa (tallat en llesques) i afegir a la resta.
Remullar les nyores i afegir-les.
Amanir amb l’oli (1/4), el vinagre (1/8) i corregir de sal.
Triturar amb la batidora i passar pel passa purés.

Reservar.

Elaboració i emplatat:

Netejar els calçots i fer-los a la brasa.
Torrar les llesques de coca.
Posar les llesques de coca en un plat i a sobre posar-hi una cullerada de romesco.
Col·locar a cada llesca un calçot.
Amanir amb una mica d’oli d’oliva i sal gruixuda.
Servir.